?>

Tillverka och sälja smycken

Att göra sina egna smycken är en hobby som många fastnar för. Det är kreativt och man kan använda väldigt många olika typer av material, som inte behöver vara särskilt dyra. I detta blogginlägg ska vi rikta oss särskilt mot dem som tar det hela ytterligare ett steg och börjar sälja smycken. Det kan mycket väl bli väldigt lönsamt eftersom efterfrågan på snygga och personliga smycken är mycket stor. Ett hantverksmässigt framställt smycke är ofta något helt unikt som ingen annan bär. Är man van vid att arbeta med en speciell metod och man hittar material ute i naturen kan man ta ut ett bra pris i förhållande till vad det kostat att framställa smycket.

Behöver man ett företag för att sälja smycken?

Det sägs att Sverige har krångliga regler för småföretagare men faktum är att det blivit betydligt enklare under senare år. Svenskar är duktiga på smyckedesign och många går från att arbeta i liten skala på hobbybasis till att bli framgångsrika designers. En förklaring är att vi dels har bra hantverksutbildningar i landet men också vettiga kurser och stöd för nyföretagare. En enskild firma är en bra plattform för smyckestillverkning och något man kan ha vid sidan av ett vanligt jobb. Det är alltså inte så att man genast måste kunna försörja sig på tillverkningen bara för att man registrerar ett företag. I Sverige finns det även möjlighet att ha vissa skattefria inkomster på hobbyverksamhet, det gäller upp till visst belopp. Strax under 20 000 brukar man säga att man kan tjäna på något man utövar på sin fritid utan att behöva skatta för det.

Hur blir man framgångsrik?

du kan sälja faktura och får in pengarna fortare från en kund. Det är viktigt om du hela tiden behöver få in pengar för att kunna göra inköp av nytt material. Den mest avgörande framgångsfaktorn, förutom att vara bra på att göra smycken, är att man har någonstans att sälja och visa upp sitt hantverk. Många väljer att använda internetsidor som Tradera, Blocket, Ebay eller Etsy och att kanske ha en egen hemsida eller en profil på Facebook som bara handlar om smyckestillverkningen. Det kan dock även vara möjligt att bedriva sin verksamhet framgångsrikt genom att besöka marknader, mässor och andra tillställningar som drar många människor ur rätt målgrupp. Är man duktig bör man kunna hitta butiker som kan tänka sig att sälja ens smycken. Men då tar naturligtvis butiken en del av vinsten.