?>

När passar det bra att köpa smycken som present?

 

Få saker är så allsidiga och passar till så många tillfällen som smycken. Det spelar ingen roll om den som ska firas eller köpas present till är ung eller gammal, man eller kvinna eller tycker om exklusiva saker eller inte.

Smycken är en tradition att köpa som present vid många traditionella högtider. I början av livets början, både som present vid födelse och vid dop, är det vanligt att köpa ett smycke till barnet. Det är ofta ett smycke i en lite finare metall, exempelvis guld eller silver som man kan spara tills barnet blir vuxet. Vanliga berlocker är kors, en liten bricka med barnets namn och födelsedatum eller stjärntecken. Undrar man ifall föräldrar borde ge sitt barn doppresent kan man läsa om vad en etikettexpert tycker.

Vid konfirmation är smycken också en vanlig gåva. Ofta ger familjen ett smycke som har gått i arv, exempelvis ett halsband, armband eller brosch som farföräldrar har haft i sin ägo. Eftersom många tonåringar har hål i öronen kan örhängen också vara en uppskattad gåva.

Förutom vid dessa tillfällen så är smycken en utmärkt present vid många andra firanden. Som födelsedagspresent, särskilt när någon fyller jämnt, eller som examenspresent. Är man osäker på vad man ska köpa i present till någon så passar ett smycke oftast bra.

Idag finns det många möjligheter att beställa personliga smycken. En vanlig version är att beställa en miniatyr av en id-bricka, som är mindre än originalet och gjord av silver eller guld. Det är både vackert, personligt och faktiskt användbart och viktig ifall olyckan skulle vara framme. I alla hjärtans dag present kan man låta gravera in sina namn i ett smycke och bära dem runt halsen. Det är en väldigt vacker och unik gåva som får din älskade att känna sig speciell.