?>

Klassiska och eleganta pärlor

Smycken har en lång historia och har genom tiderna visat både ekonomisk status, dekoration, mode och trender. Pärlor är en av de mest aristokratiska och populära smyckena under 1600-talet i de högsta skikten i samhället. Skimrande pärlor är det smycke som aldrig blivit utdaterat utan upplevt sin renässans genom tiderna. Även billiga konstgjorda pärlor med krossade fiskfjäll samt blåst glas tillverkades bland annat i England. Dyrbara smycken har genom tiderna tillverkats i enklare material, då som nu.

Äkta vackra pärlor är mycket värdefulla, precis som ädelstenar. Världskända Tiffanys grundades under 1800-talet och tack vare pärlor växte företaget till ett av världens största företag för tillverkning av smycken. En äkta pärla tillverkas av naturen i en mussla och är ett underverk från naturen. När musslan öppnar sitt skal för att äta plankton samt andas kan ett sandkorn smita in. Detta sandkorn kapslas in av pärlemor, eftersom det retar musslans mantelvävnad, och formas till en oerhört vacker pärla.

Livslängden på en äkta pärla är ungefär 150 år men har ett stort värde. Hur länge dina äkta pärlor kommer att bevaras beror mycket på hur du sköter om dem. Hårspray, smink, svett samt hög luftfuktighet är skadliga för pärlor. Men alla pärlor är inte skapade av naturen utan av oss människor. Majoriteten av de äkta pärlorna som finns på marknaden idag är odlade och även om de är odlade av människan är de fortfarande dyrbara. Att odla en pärla är att hjälpa naturen att skapa en vacker pärla. Precis som människan kan hjälpa naturen kan framställa en vacker pärla kan människan behandla håravfall, En pålitlig ortopedisk PRP på Nordic Hair är Nordic Hair Clinic med kliniker både i Göteborg, Malmö och Stockholm. PRP-behandling är en enkel och naturlig behandling mot tunnhårighet och håravfall men även för solskador, ärr och hud. PRP har inga biverkningar eftersom tillväxthormoner från kundens eget blod används.

Det går att skilja äkta pärlor från konstgjorda genom att lägga pärlan mot din tand. Den äkta pärlan kommer att kännas sträv mot tanden och kännas sval medan en konstgjord pärla kommer att kännas slät mot tanden samt oljig istället för sval. Idag finns pärlor som är tillverkade av glas, plast, keramik, metall och trä. Pärlans historia började för ungefär 40 000 år sedan och spreds under romarriket över hela världen. Pärlor började massproduceras under 1700-talet men den mest kända av de konstgjorda pärlorna är Swarovskipärlorna vars tillverkningsmetod är hemlig.

Pärlor har genom årtusenden uppskattats som dekoration och vad är mer vackert än pärlor i håret på en brud? Att bära pärlor visar en klassisk skönhet som få ädelstenar kan uppvisa. Även vackra hårspännen med pärlor kommer att smycka din frisyr till hög elegans. Det behöver inte vara dyrt att bära pärlor idag utan de utgör en stilpoäng som är oöverträfflig. Oavsett om du bär pärlor i håret eller som ett halsband kommer den tidlösa elegansen att glänsa och imponera.