?>

Försäkring av smycken

I många fall kan pengar aldrig ersätta ett smycke, eftersom man ofta har fått smycket i gåva till minne av ett viktigt tillfälle, till exempel konfirmationen, studenten, en förlovning eller ett guldbröllop. Att få ersättning för ett förlorat smycke kan dock kanske lindra förlusten något, varför det är viktigt att alltid se till att ens smycken är försäkrade.

Ens hemförsäkring täcker i viss mån förlust av saker i hemmet, till exempel vid stöld och skadegörelse. Ersättningen blir dock i många fall inte tillräcklig för att täcka värdet på det förlorade smycket, varför det är en bra idé att teckna någon form av tilläggsförsäkring om man har ett särskilt värdefullt smycke. Flera försäkringsbolag erbjuder denna typ av försäkring, och den går även att köpa till hos många guldsmeder.

Många försvunna smycken återfinns dock när man ska flytta, och genomför en grundlig flyttstädning av hela hemmet. Då kan det visa sig att ett örhänge hela tiden legat bakom kylskåpet, eller att vigselringen hamnat långt in under soffan. Det blir så klart ett kärt återseende. Om man anlitar en städfirma för att ta hand om flyttstädningen gäller det därför att välja med omsorg, så att man får tillbaka eventuella försvunna smycken. Du hittar flera städfirmor som kan hjälpa till med flyttstädning i Varberg eller andra svenska städer på Qleano.se.