?>

Material i smycken

Det finns mängder av vackra smycken att köpa. Du kan välja mellan halsband, örhängen, armband och mer. Många tycker om att bära ett flertal smycken och matcha dem med såväl sina kläder som för det tillfälle de bärs vid.

Idag tillverkas det smycken på löpande band. Såväl fina, handgjorda smycken av mycket hög kvalitet som billigare smycken som inte håller lika länge men som följer alla de rätta trenderna för smycken.

När du köper smycken finns det många olika material att välja mellan. Du kan själv skapa och designa smycken hos många leverantörer. Kanske har du en guldtacka hemma som du vill smälta ner tillverka smycken av. Om du istället vill sälja din guldtacka kan du också göra det.

Vilka material är det då vanligt att tillverka smycken av?

Guld

Guld är ett av de finaste materialen du kan välja när du köper ett smycke. Guld är tåligt, slitstarkt och kan användas under vardagens alla tillfällen och göromål. Guld har dessutom ett mycket högt värde som ständigt ökar. Det finns många sorters guld att välja mellan, bland annat gult guld, vitt guld och rött guld.

925 sterling silver

Ett annat populärt material som är vanligt att använda vid smyckestillverkning är 925 sterling silver. Detta material är en kombination av 925 delar äkta silver och 75 delar andra metaller. De andra metallerna utgörs vanligtvis av koppar. 925 sterling silver är alltså inte endast silver. 925 sterling silver är ett bra material på så sätt att missfärgning av smycket tar längre tid och dessutom är det hårdare.

Titan

Titan är ett mycket hårt material som är motståndskraftigt mot nötning och det slitage som kan uppstå under vardagen. Titan har en fin, mörk färg och en lätt vikt. Dessutom är titan bra för allergiker som kan reagera mot andra smyckesmaterial.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är även det ett vanligt material att tillverka smycken i. Rostfritt stål är ett hårt material och det oxiderar inte Det är därmed lättskött och lätthanterligt och du kan enkelt rengöra smyckena.

Silver- och guldplätering

När man handlar smycken är det vanligt att se smycken som är silver- eller guldpläterade. Att plätera smycken innebär att man klär in en annan metall i silver eller guld för att få dess vackra utseende och bra egenskaper utan att behöva betala ett högt pris. Det vanligaste är att man pläterar silver eller koppar med guld eller koppar med silver.

Rengöra dina smycken

Smycken som är pläterade med guld eller silver håller en lång tid om de ges samma skötsel och omvårdnad som andra smycken. Oavsett vilket material ditt smycke är i behöver det god omvårdnad och rengöring för att bibehålla ett fint utseende. Tänk på att förvara dem på rätt sätt och försöka minska repor.