?>

Hur gör man när man skaffar piercingsmycken?

 

Vissa smycken kräver ett litet ingrepp för att man ska kunna bära dem. Det handlar såklart om piercingsmycken. Den vanligaste typen av piercing är de man gör i öronen, som majoriteten av kvinnor någon gång skaffar. I många kulturer piercar man spädbarn strax efter födseln. I Sverige skaffar många flickor öronpiercings när de är ungefär 8-12 år. Man kan ha stora örhängen, eller bara små. Det är en bra idé att vara noga med att bara använda nickelfria örhängen eftersom man annars löper större risk att utveckla nickelallergi.

Andra vanliga piercingar är de man gör i naveln, i näsan, ögonbrynet eller läppen. Bestämmer man sig för att skaffa ett piercingsmycke så är det viktigt att välja en piercingstudio som är ren och med erfaren personal. Läs noga på om och lyssna på piercarens råd om eftervård. Det är lätt hänt att såret blir infekterat, och det kan dröja månader innan en sådan infektion lägger sig.

Både män och kvinnor piercar sig. Bland män är det dock lite mer begränsat var man piercar sig. De piercar ofta ögonbryn, tunga eller öronen. Här kan man läsa lite mer om anledningar till att man piercar sig.